SLI-hez hasonlított hátrányok

 2009.10.14. 19:31

    * Ha egy OpenGL játék nem rendelkezik CrossFire profillal, a Catalyst AI rendszer a Scissor módot fogja alapból beállítani, és ezáltal nincs mód egy sokkal megfelelőbb vagy gyorsabb módra való váltásra, mint például az AFR. Mindazonáltal az SLI megengedi a „rendering mod” egyes alkalmazásokra vonatkozó kézzel való beállítását, ráadásul olyan játékok számára is, amelyek nem rendelkeznek létező profillal. Szükséges lenne egy olyan Catalyst AI haladó beállítás, amely lehetővé tenné a manuális beállítást közvetlenül a 3D játékok számára, de nem az OpenGL játékokat, AFR-re.
    * Az elsőgenerációs CrossFire kivitelezések (Radeon X1800 és X1900 szériák) külső Y-kábelt/ún.dongle-t igényeltek a CrossFire módban való működéshez, mivel a PCI-e busz nem volt képes elegendő sávszélességet biztosítani a CrossFire futásához anélkül, hogy jelentős mennyiségű teljesítmény veszne el. Ez a hátránya az Y-kábel merev csatlakozójának, ugyanis a csatlakozó némi ingadozást kelt, mely csökkentené a CrossFire hatékonyságát. Ez a hátrány nem jelenik meg közepes kategóriájú CrossFire megoldások terén, amelyek nem igényelnek ’Mester’ kártyát, helyette engedélyezi a felhasználó számára két azonos ’standard’ kártya használatát.
    * 2007 szeptemberétől, CrossFire még nem elérhető a notebookok számára, amíg az nVidia SLI-je igen. A jelentések szerint a jövő notebookjai a Radeon R700-on fognak alapulni, amelyek már PowerXpress képességekkel is rendlkezni fognak.
    * A CrossFire teljesítménye nagyban függ a CPU-tól és a perifériameghajtóktól. Ez ügyben kevés optimalizálásokat végeztek, a CrossFire beállítása nem hoz 10%-os határnál nagyobb teljesítménynövekedést, vagy egyszerűen teljesítménycsökkenés tapasztalható a 3D megjelenítésben. Ez szintén igaz a kezdetleges verziójú driverekre melyek a frissen kibocsátott videokártyák esetében, nem eredményeznek közvetlen növekedést egyetlen GPU felett sem, vagy a teljesítmény drámai növekedésében sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://crossfire.blog.hu/api/trackback/id/tr611450505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása