Előnyök NVIDIA SLI-hez képest

 2009.10.14. 19:43

    * Az ATI a CrossFire architektúrával az Intel felé nyitott, így engedélyezve a CrossFire-t bizonyos Intel chipkészleteken, melyek két 16x PCI-E foglalattal büszkélkedhetnek. Az SLI viszont olyan alaplapot igényel ami SLI-vel minősített (általában nForce chipkészletre alapozott, úgy mint az nForce 590 SLI és nForce680i SLI).
    * Az új ATI CrossFire hídnak magasabb a bitszélessége, mint az SLI-nek, amíg kicsit lassabb. A kapcsolódása két 12 bites párhuzamos csatlakozóra oszlik, bár technikailag nem szükséges mindkét csatlakozó a hardveres CrossFire működtetéséhez, a szoftverek jelenleg nem engedélyezik a CrossFire futtatását egyetlen CrossFire hídon. Az újabb SLI kivitelezések, csak a Geforce 8800GTX-en láthatóak, ugyancsak két csatlakozóval rendelkeznek, habár a másodikat még jelenleg nem használják. Az új híd szintén engedélyezi az egyszerűbb több GPU-s konfigurációk bevezetését páros megvalósításokon túl[2]
    * Az ATi CrossFire Xpress 3200 chipkészlet 40 PCI Express sávot integrált a northbridge-be, ami azt jelenti, hogy mindkét 16x PCI-E slot teljessé válik a 16 sávszélesség elektromos csatlakoztatásával egy hubhoz, ahol pedig egy 32 sávot támogató NVIDIA nForce 590 SLI chipkészlet van, ott a két 16x PCI Express slotból, az egyik a northbridge-be míg a másik southbridge-be van irányítva eképpen létrehozva a 16+16 sávot. Az Ati CrossFire-nek kisebb az átviteli ingadozása az inter-GPU-nál miközben rendereli a képkockákat mint a 16x-16x vonalú NVIDIA SLI.
    * Az iparágban az első hármas és négyes videokártya megoldás közvetlenül a vetélytárs, NVIDIA SLI hármas videokártya megoldása (hármas "triple SLI"-nek nevezett) előtt jelent meg, amíg az SLI beállításnak egy speciális hídra volt szüksége, addig a CrossFire beállítás három normál CrossFire csatlakozót igényel a négyes videokártya beállítás megoldásához, maximum 8 monitort támogatva, míg az SLI csak egy monitor kimenetet támogat, amely korlátozva van a szoftver/hardver által.
    * Összehasonlítva az NVIDIA hármas SLI beállításával, amely túlzottan is csúcsminőségű videokártyákat igényel (jelenleg GeForce 8800 GTX/Ultra) két MIO csatlakozóval, addig minden CrossFire opciós ATI videokártya két CrossFire csatlakozóval rendelkezik (kiemelve RADEON HD 3870 X2, amely egy dupla GPU-s megoldással bír), ami azt is jelenti, hogy a CrossFire hardver szinten is elérhetővé válik, ami a CrossFire beállítást sokkal megfizethetőbbé és könnyebben népszerűsíthetővé teszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://crossfire.blog.hu/api/trackback/id/tr631450500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása